TRENDY - VIKTORIÁNSKÝ STYL

Jedním z aktuálních trendů letošního podzimu se stala jednoznačně krajka. S podzimním sluncem tedy vsaďte na stylové detaily, jako například vysoké stojáčky, miniaturní knoflíčky, úzké dlouhé rukávy a démonicky černou barvu. Nechte se unést fantazií a vytvořte si úžasný styl jak z viktoriánské doby. Viktoriánský styl vás překvapí svou rafinovaností a smyslem pro ženskost a něžnou krásu. Dovolte ať krajka spolu s vaším tělem vytvoří tu nejoriginálnější kontrastní kombinaci barev. Uvidíte, že v luxusní transparentní krajce se budete cítit neodolatelně a sexy. Stejně tak jako neodolatelně a sexy vypadala Veronika Kašáková i Bára Basiková www.facebook.com/photo.php?fbid=1029470437065158&set=pcb.1029472080398327&type=1&theater, které oblékly naše krajkové šaty. Pokud vás šaty zaujaly, můžete si je objednat ve FASHION  www.modain.cz/products/saty-coll-02/

Zdroj: Net a porte

TRIUMFÁLNÍ NÁVRAT DENIMU

Novým módním směrem, který letos začíná vládnout sezóně se jednoznačně stal denim. Džínovina slaví triumfální návrat na módní scénu. Nosí se dlouhé propínací sukně, krátké džínové bundičky, laclové šortky i kalhoty. Módní jsou i džínové šaty a overaly. Trendy jsou jak asymetrické tvary s volánovými střihovými zvláštnostmi, tak i jednoduché funkční střihy. Džínovina se nosí ve všech odstínech, aktuální je světlá sepraná jakoby vyšisovaná, ale i tmavá jen měkčená, nesepraná. Jestli chcete v letošní sezóně držet krok s módou, určitě si pořiďte některý z denimových kousků. A pokud vám v rozpočtu na nové modýlky nezbývá, žádný problém, prostříhejte džíny z vašeho šatníku a vytvořte si staronový hit, ve kterém stoprocentně udržíte krok s letošní módou.

Zdroj: Net a porte

TRENDY  OVERALY

„Letos frčí kombinézy“

Trendem letošní letní sezóny jsou kombinézy. Frčí overaly ze společenských materiálů zdobené flitry a výšivkami s krátkými  nebo tříčtvrtečními rukávy, letos nově s vycpávkami zvýrazněnými rameny. Overaly se nosí nejen do společnosti, módní jsou také kombinézy pro volný čas z příjemných pohodlných denimů nebo splývavých bavlněných látek, fantazijních viskóz a hedvábí. Ze zdobných prvků vedou  sportovní zipy, patky a nárameníky. Aktuální jsou také overaly ze vzorovaných materiálů se zvířecími, nebo džunglí inspirovanými potisky.

Zdroj: Net a porte

TRENDY KABÁTY A KABÁTKY

 

Zaměřte pozornost na kabáty a pořiďte si některý z trendových kolekcí nové sezóny. Nosí se dvouřadové v Army stylu s rameními výložkami ve vojenských barvách olivové, zelené, khaki a hnědé. Novinkou jsou i bohatě zdobené, štepované a barevně vyšívané materiály, které z každého kabátu tvoří jedinečný model.

In tak zaručeně budete třeba v modelu s výšivkami letních pestrobarevných květů ale i v jednobarevném kreativním kousku vyrobeném z módní barevné kůže. V nové sezóně zapomeňte na hubnutí, nové modely kabátů se nosí o dvě až tři čísla větší, takže je spolehlivě obléknou i sexy boubelky. Aktuální jsou rovné funkční střihy zdobené patkami, dvouřadovým zapínáním a sportovními zipy. Kromě přírodních naturálních barev se kabáty a bundičky nosí i v pastelových barvách, růžové, pistáciové, korálově modré. Pokud nejste na pastelky, přitvrďte a vyražte v ohnivé červené nebo oranžové, v nich bude vaše blesková akcelerace z šedé myši na sexy dračici zaručená.

Zdroj: Net a porte

SOUROZENECKÉ KONSTELACE

 

Konstelace představují přínosnou terapeutickou metodu sebepoznání a osobního růstu, kterou vyvinul německý psychiatr Bert Hellinger již koncem minulého století. Díky této metodě můžeme rozpoznat skryté souvislosti, které se ve vztazích často vyskytují a pracovat tak na zlepšení v oblasti mezilidských vztahů. Konstelace nám umožňují nahlédnout do přítomnosti a minulosti, která nám mohla být doposud skryta a odhalit tak příčiny našich nedorozumění a problémů v rodinných, partnerských a jiných vtazích. Pomocí konstelace jsme schopni formou vlastního prožitku vnímat, jak jsme na hluboké nevědomé úrovni propojeni a ovlivněni osudy dalších členů rodiny v rodinném systému, proto se konstelacím také říká systemické nebo rodinné. V konstelaci vychází najevo jak mezilidské vztahy a osudy členů rodiny a to i včetně našich předků na nás učinkují. Při konstelaci máme možnost pocítit jak se nás systém těchto vazeb dotýká a jak nás v současném životě tyto neviditelné, ale působící energie ovlivňují. Tyto energie, sahající často mnoho generací zpět, jsou při konstelacích vyneseny na povrch a tím uvolněny. Díky tomu pak často dochází k pozitivním změnám nejen u člověka, který konstelaci prožije, ale často i v celém jeho rodinném systému. Rodinné konstelace, jak sám Bert Hellinger říká, ukazují, jak zásadně důležité jsou vazby na naše biologické rodiče a jakým způsobem nás v životě ovlivňuje postavení v posloupnosti narození s našimi sourozenci nebo-li jaká je naše sourozenecká konstelace. Ať už jsme se narodili jako první, prostřední nebo jako nejmladší, máme určité rysy, které vycházejí z této konstelace. Pořadí narození tak ovlivňuje některé naše jednání, není rozhodujícím ukazatelem ale v mnohém nám může pomoci pochopit příčiny konkrétních situací, které v životě řešíme.

 

Jak nás ovlivňuje pořadí, v němž jsme se narodili s ostatními sourozenci zkoumal jako první slavný psycholog Alfred Adler. Všiml si, že podle pořadí v jakém se narodíme vykazujeme určité konkrétní charakteristiky.

 

Prvorození: nejlepší vůdci

 

Prvorození mívají vysoké nároky na sebe i na své okolí. Bývají to kritičtí perfekcionisté, pro které je typické pracovat mnohem více než je normálně člověk schopný dlouhodobě zvládnout. Mají často problémy s používáním slova „ne“ a tak jim nezbývá téměř žádný čas pro sebe. To vše pramení z toho, že jako prvorození nejsilněji vnímají nadnesená očekávání a ambice svých rodičů a ze všech sil se snaží je nezklamat. Proto také mívají ze všech sourozenců největší sklony k nervozitě, depresím a špatnému usínání. Dokonce, jak odhalili italští vědci,j sou prvorození vystaveni největšímu riziku srdečních chorob. Na druhou stranu jsou ale samostatní, pracovití a spolehliví rození vůdci. Bývají  také vnímaví, rozvážní, jsou obětaví, rádi podporují, starají se a pečují o druhé.

 

Prostřední: nejlepší diplomaté

 

Prostřední bývají hendikepováni tím, že jsou neustále srovnávání s ostatními sourozenci a tak mívají často pocit, že se nemohou o nikoho opřít a nikam nepatří.Tato pozice je také předurčuje k neustálému soupeření. Vyrůstají s pocitem, že nejsou tolik důležití a jsou zvyklí neustále bojovat o své místo na slunci. Díky své prostřední pozici, kdy často urovnávají spory, mezi ostatními sourozenci se z nich stávají vynikající vyjednavači, takže z nich bývají skvělí obchodníci a diplomaté. Prostřední bývají také přátelští, tolerantní, houževnatí a jsou z nich výborní podnikatelé.

 

Nejmladší: vynikající baviči

 

Jejich „nejmilovanější“ pozice v rodině je na život plný potíží příliš nepřipravila. V rodině se jim dostávalo nejvíce pozornosti, lásky a péče a tak automaticky předpokládají, že se celý svět bude točit kolem nich. Díky své pozici jsou zvyklí být středem pozornosti a proto se z nich v dospělosti stávají okouzlující a vynikající baviči společnosti.  Zároveň ale v rodině pocítili i podceňovaní a odsunování s tím, že na to či ono jsou ještě moc malí. Z toho pak pramení jejich rozpolcenost. Často se pohybují v extrémech, od pocitu kdy jim patří celý svět ,oproti pocitu, že jsou úplně na dně.

 

Zajímá Vás tato úžasná konstelační technika? Zkuste individuální nadstavbový koučink s konstelačními řezy na  téma, které v životě řešíte.Objednejte se na koučink AKCE : www.imagein.cz/products/koucink-akce/

MÓDA JE PROMĚNLIVÁ ALE STYL ZŮSTÁVÁ

Už Coco Chanel říkala, že zatímco móda je proměnlivá, styl zůstává. Osobní styl je kombinace vlastního vkusu a módy. Skvělý styl je o harmonii vytvořené za pomoci jednotlivých oděvů a doplňků v souladu s podstatou člověka, jeho energií, duší, typologií, mentalitou a životním stylem. Vlastní styl je jedinečná neverbální vizitka, prostřednictvím které vysíláme o sobě informace do okolního světa. Mít vlastní styl znamená umět vystihnout a zvýraznit svou osobnost, docílit harmonie celkového vzhledu, využít svých předností, respektovat svou typologii a cítit se v oblečení tak dobře aby naše osobnost mohla zářit. Tím jak vypadáme, říkáme světu jak se cítíme. Dobře vybraný osobní styl je základem pro celkovou image. Image je náš nejdůležitější komunikační nástroj. Podle toho jakou image pro sebe vytvoříme, zároveň také vědomě nebo nevědomě volíme jakou skupinu lidí k sobě budeme přitahovat. Jsou lidé jejichž životní styl nebo zaměstnání vyžaduje určitý styl oblékání. A jsou také lidé, které móda a styl vůbec nezajímá. Jde o svobodnou volbu každého člověka jaká image ho reprezentuje. Pokud je ale naše image vytvořená v souladu s životním záměrem, stane se naše image velkým pomocníkem na cestě, kterou jsme si pro svůj život vybrali. Vždyť první dojem trvá jen 30 vteřin. A v těchto pouhých pár sekundách naše image rozhodne o tom zda uspějeme, nebo ne. Čím lépe tedy zvládneme umění vlastní image, tím úspěšnější a radostnější bude náš život. A tak jediná investice, na které nikdy nemůžeme prodělat je investice do naší image. Pokud ji s rozmyslem a strategicky kultivujeme, všechny dveře v životě se nám otevřou.

Zajímají vás nejnovější poznatky moderní psychologie odívání a jak je můžete využít pro váš atraktivnější, sebevědomější a úspěšný styl?

Zkuste NOVINKU: “7 strategií pro váš úspěšný styl” www.imagein.cz/products/seminar-7-strategii/

Zajímá Vás móda? Podívejte se na nabídku našeho fashion e-shopu MODA IN www.modain.cz/